EĞİTİM SİSTEMİMİZ
TAL Kariyer Eğitim Kurumları olarak, Yapılandırmacı (Constructive) Öğrenme Yaklaşımını, Öğrenme Stilleri ve Çoklu Zekâ Modelini öğrencilerimize uygulayacağımız eğitim çalışmalarının odak noktasına yerleştirmekteyiz.
Eğitim sistemimiz,
- Farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiştir.
- MEB ilkeleri korunmuştur.
- İlkokul programları ile uyumlandırılmıştır.
- Gezi, parti vb. sosyal etkinlikleri içerir,
Beş gelişim alanını(bilişsel, dil, sosyal-duygusal, motor, özbakım becerileri) kapsamaktadır.
EĞİTİM MİSYONUMUZ
Ana sınıfı programımız çocukların;
- Meraklarını öğrenme fırsatlarına dönüştürür,
- Düşünme becerilerini geliştirir,
- Rekabete değil, işbirliğine davet eder,
- Dinler ve kendilerini ifade etmelerine izin verir,
- Kendi kendilerini yönetmesini- öz-kontrolünü destekler,
Kazandığı bilgiyi değişik zamanlarda, farklı ortamlarda, farklı konularda kullanmasını sağlar.
EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ
- DİL ÇALIŞMALARI
- SPORTİF BECERİ VE KOORDİNASYON EĞİTİMİ
- MÜZİK VE RİTİM ÇALIŞMALARI
- FEN VE DOĞA ÇALIŞMALARI
- YABANCI DİL EĞİTİMİ (İNGİLİZCE- ALMANCA-FRANSIZCA –İSPANYOLCA)
- YARATICI DRAMA
- GÖRSEL SANATLAR
- AKIL OYUNLARI
- DEĞERLER EĞİTİMİ
YABANCI DİL EĞİTİMİ ( CALLAN METHOD)
Peki Callan Metodu nedir? Callan Metodu standart dil eğitimlerinden çok farklı ve çocukları tamamen İngilizce konuşmaya odaklayan, anadilimizi öğrenmemizi sağlayan işitsel öğrenme prensiplerine ağırlık veren dünyaca ünlü bir sistemdir. Bu sistemle çocuklarımız sık sık yapılan tekrarlar sonucu derste refleksif konuşmaya alışmakta, geçirdikleri bilinçaltı süreçlerle dilde kod değiştirerek kendileri bile fark etmeden iletişimi başlatmakta ve başlatılan iletişimi sürdürebilmektedir. İlerleyen dönemlerde ise aldıkları eğitim sayesinde kariyer yapılandırmaları çok daha sağlıklı olacaktır. Birçok yetişkinin yaşadığı anadilde düşünüp konuşurken çeviri yapmaya çalışma sorunsalını çocuklarımız deneyimlemeyecek, Callan Metodu sayesinde İngilizceyi akıcı şekilde konuşabileceklerdir.
Dil Çalışmaları
Tüm gelişim alanları ile etkileşim içinde olan dil gelişiminin okulöncesi dönemde kontrol altına alınması ve çocuğun dil gelişimine yardım edecek etkinliklerin düzenlenmesi gerekmektedir. Bu etkinlikler; çocuğun kelime hazinesinin zenginleştirilmesi-ni sağlayacak etkinlikler (kelime oyunları, resimler hakkında konuşma, parmak oyunları, tekerlemeler, dramatizasyon, plak dinleme, kitap okunması), çocuğun kendini uygun cümlelerle ifade etme yeteneğinin gelişimi için etkinlikler, yeni kelimelerin anlamının kazanılmasına yardımcı olmak için yapılacak etkinlikler olmak üzere üç grupta toplanabilir.Çocuğun ilerdeki yaşamında başarılı ya da başarısız olmasını hazırlayabilecek dili etkili olarak kullanma yeteneğinin, dil gelişiminin kritik olduğu okulöncesi yıllarda uygun öğretme-öğrenme ortamları düzenlenerek geliştirilmesi gerekmektedir. Okulöncesi dönemde alınacak önlemlerle, biyo-sosyal ve kültürel bakımdan dezavantajlı olan çocukların dil gelişimine yardım edilerek eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunulabilir.
Anabilim sportif beceri ve koordinasyon eğitimi (ABK)
Anabilim Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi öğrencilere yaşamları boyunca spor yapma bilinci kazandırmak ve doğal yeteneklerine göre ileride daha üst seviyede yapabileceği spor dalını tespit ederek yönlendirmeyi hedefler. ABK Programındaki eğitim programları, yaş dönemlerine göre çocukların duygusal, bilişsel ve fiziksel özellikleri dikkate alınarak hazırlanır ve öğrencilere çeşitli oyun formatları içeriğinde sunulur.
Müzik Eğitimi
Okul öncesi dönemde müzik-orff çalışmaları çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine yardımcı olur. Müzik eğitimi çeşitli ritm aletleri, davullar, marakaslar ve ses boruları ile ritm kulaklarını geliştirir ve ses estetiği kazanmalarına yardımcı olur. Grup içinde yapılan çalışmalar; yardımlaşmalarına, paylaşmalarına, güven duygularının gelişmesine, konuşma ve hareket becerisi kazanmalarına ve sözcük hazinelerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.
Fen – Doğa Çalışmaları
Fen ve matematik çalışmaları, özellikle okul öncesi dönemde çevrelerinde olup biten her şeye güçlü bir ilgisi olan çocukların, laboratuvar öğretmeni tarafından yapılan fen deneyleri ile henüz keşfedemedikleri bilimsel olaylara karsı daha duyarlı hale gelmelerini sağlar. Çocuklar fen, doğa ve matematik çalışmaları ile araştırma, gözlemleme, inceleme, fikirlerini uygulayıp test edebilme, deney yaparak öğrenme, neden-sonuç ilişkisi yaratabilme ve sorgulama gibi bilimsel yöntemleri öğrenirler. Bu çalışmalar çocukların çevrelerini tanımalarına, el becerilerini geliştirmelerine, açık fikirli ve meraklı bireyler olmalarına yardımcı olur.
Yaratıcı Drama
Drama eğitimi çocukların dilsel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekler. Yaratıcı drama, okul öncesinde çocukların sanat hakkında genel kültür bilgisine sahip olmalarına, özgüven kazanma, gözlem yapma ve rol yapma yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerini mimik, jest ve sesle ifade etmeyi öğrenmelerine yardımcı olur.
Görsel Sanatlar
Çocuklar el sanatları çalışmaları ile iç ve dış dünyaları arasında kurdukları bağları, çeşitli resim çalışmaları ve el işleri ile ifade ederler. Okulumuzun sanat atölyesinde yapılan resim, seramik, hamur, kolaj, boyama, tahta boyama, oyun hamuru, parmak boyama ve baskı gibi çeşitli etkinlikler, çocukların el becerilerini, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve sanatsal yönlerini geliştirir.
Akıl Oyunları
TAL Anaokullarımızda 5-6 yaş gruplarımızda haftada 1 saat Akıl Oyunları dersi yapılır.
Yapılan bu çalışmalar amacı aşağıda belirtilen becerilerin gelişmesini sağlamaktadır;
- Dikkat/konsantrasyon, algılama
- Hafıza/hatırlama
- Görsel algı
- Akıl yürütme - mantıksal bağ kurma
- Karşılaştırma yapma
- Farklı bakış açısı kazanma
- Hızlı ve doğru karar verme
- Takım halinde çalışma
- Problem çözme becerileri
-
DEĞERLER EĞİTİMİ
Değerler eğitiminin amacı, çocuğun doğuştan getirdiği en iyi tarafı ortaya çıkarmak; kişiliğinin her yönüyle gelişmesini sağlamak; insani mükemmelliğe ulaşmasına yardımcı olmak; bireyi ve toplumu kötü ahlaktan korumak ve kurtarmak, bunun yanında iyi ahlakla donatmak ve devamını sağlamaktır.
Değerler eğitimi programımız; DUYGULARINI TANIMA, EMPATİ KURABİLME, CESARET, DOĞRULUK, SABIR, PROBLEM ÇÖZME, ADALETLİ OLMA, DOSTLUK, KARDEŞLİK, VEFA, ÖZSAYGI, SEVGİ-SAYGI, TEŞEKKÜR ETME, HAL TAVIR, DAVRANIŞ GÜZELLİĞİ, YARDIMSEVERLİK, ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK, SORUMLULUK ALABİLME, ÇALIŞKANLIK, TASARRUF, GÜVEN, ÖZGÜVEN gibi; bireyin ve toplumun yararına olacağı konusunda eğitimcilerin hem fikir oldukları, evrensel değerleri öğrencilere kazandırmayı hedefleyen bir programdır.